WORLD AIDS DAY

World Aids Day (Ziua internațională Anti-Sida) sărbătorită pe data de 1 decembrie în mai mult de 140 de tari are ca scop atragerea atenției asupra problemelor cauzate de HIV/Sida. Funda Rosie este  simbolul international al acestei zi. De ce roșie? Pentru că roșu semnifica dragostea și toleranța față de persoanele afectate, roșie ca sângele pentru a atrage atenția asupra modului de transmitere, roșu de la furia persoanelor care nu au niciun sprijin sau ajutor și care permanent se lovesc de acel zid al stigmatizarii, și nu în ultimul rând roșu pentru a atrage atenția asupra acestei probleme care face din ce in ce mai multe victime. Vizitează site-ul notru pentru a vedea ce teme și ce activități vom aborda în aceasta zi! Lasa-te cuprins de implicarea si dedicația noastră! Tu cât de multe știi despre HIV? Fii schimbarea pe care o dorești!

SARCINA LA ADOLESCENTE

Acest proiect constă în informarea adolescentelor cu privire la o viaţă sexuală sănătoasă, la metodele contraceptive existente, dar şi ce înseamnă cu adevarat o sarcină. Scopul proiectului este acela de a scădea numărul adolescentelor care rămân însărcinate, fapt datorat creşterii libertăţii sexuale, estimându-se că 10% dintre acestea rămân gravide anual, iar 13% suferă un avort spontan, restul dintre ele apelând la avortul provocat.

SCORA X-CHANGE

SCORA X-Change Romania este un schimb de experienta international adresat studentilor medicinisti de pretutindeni, promovand activitati pe teme precum identitatea sexuala, sanatatea reproductiva si materna si violenta de gen. Programul include traininguri, seminarii si conferinte, practica in clinici medicale specializate, dar si alte actiuni in regim de voluntariat.

O CANDELĂ PENTRU VIAȚĂ

Proiectul O candelă pentru viață se desfășoară în fiecare an, în a treia duminică din luna mai și poate fi considerat una dintre cele mai ample campanii de informare din lume cu privire la HIV/SIDA. Prin intermediul acestui proiect, mii de comunități din aproape toate orașele României se întâlnesc pentru a aduce un omagiu(prin ritualul aprinderii lumânărilor) persoanelor care au pierdut lupta cu HIV/SIDA. De asemenea, proiectul are rolul de a transmite întregii populații un mesaj de solidaritate, precum și un îndemn de a distruge orice barieră a discriminării, dar și un mesaj de încurajare pentru cei infectați. În principiu, se urmărește o colaborare între persoanele infectate, voluntari, cât și cei care empatizează cu aceștia. Astfel, se conturează o susținere morală și socială și se încearcă îndepărtarea scepticismului populației în ceea ce privește subiectul HIV/SIDA. În desfășurarea acestui proiect sunt mobilizate toate forțele capabile de a susține această campanie, de la autorități politice sau religioase, până la personal medical, ONG-uri și jurnaliști.  

HAPPY & HEALTHY

Scopul acestui proiect este acela de a verifica cunoștiințele elevilor în urma orelor de predare de noțiuni asupra educației sexuale din cadrul proiectului „Rămâi Negativ” prin susținerea unui test. Testul constă în câteva grile cu un singur raspuns corect. În funcție de rezultate se face un clasament, iar cei mai buni elevi clasați primesc diplome, locuri la training-urile societății noastre și alte premii în funcție de ce sponsorizări primim. Acesta reprezintă o modalitate de a stimula și încuraja elevii să se îngrijească de sănătatea lor sexuală. Proiectul își propune creșterea nivelului de conștientizare prin informarea adolescenților în ceea ce privește sănătatea reproducerii din punct de vedere al bolilor cu transmitere sexuală, metodelor contraceptive si cancerelor genitale și mamare.