Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), a fost înfiinţată la 13 ianuarie 1875, la şase ani după întemeierea Facultăţii de Medicină din Bucureşti, din dorinţa studenţilor de a se sprijini reciproc și de a se manifesta ştiinţific într-un cadru organizat.
Astăzi, SSMB este o organizație studențească independentă, non-politică și non-guvernamentală, care reprezintă interesele profesionale, ştiinţifice, sociale şi culturale ale studenţilor medicinişti bucureșteni, fiind oficial recunoscută ca atare de către autorităţile guvernamentale locale, regionale şi centrale, precum şi de către alte organizaţii şi instituţii naţionale şi internaţionale.
Pe lângă cele peste 50 de proiecte desfășurate în cadrul activității SSMB, amintim și Congresul Național pentru Studenți și Tineri Medici (CNSTM), organizat cu succes încă din 2004, reunind anual sute de studenți mediciniști din toate colțurile țării. Începând cu anul 2017, Congresul își deschide porțile pentru studenții intenaționali și se transformă în International Medical Students’ Congress of Bucharest (IMSC of Bucharest).
Sediul Societății este situat în Palatul Facultății de Medicină din București, Bulevardul Eroii Sanitari, numărul 8.
Motto: “Non scholae, sed vitae discimus” (“Nu pentru școală, ci pentru viața învățam”)

CONSILIU DIRECTOR
Președinte : Teodor Cristian Blidaru

Vicepreședinte : Claudiu Pavel

Vicepreședinte Financiar : Paula Ștefania Stan

Secretar General : Rareș Bogdan Băloi

Director Proiecte : Cătălina Maria Ceaușescu